BLOG

Image Description
25 Januar 2020

Zakaj je konjsko meso opazno dražje?

Popularnost konjskega mesa narašča – na Japonskem si recimo lahko privoščite suši s konjskim mesom, pri nas pa uživate v okusnem burgerju s pleskavico iz konjetine Hot’ Horse.

Več
Image Description
25 Januar 2020

Zakaj je konjsko meso boljše od govejega?

Popularnost konjskega mesa v zadnjih letih raste, izjemno priljubljeno je v Franciji, pa tudi v Belgiji, Indoneziji in na Kitajskem, na Japonskem pa si lahko privoščite celo suši s konjskim mesom.

Več
Image Description
28 November 2019

Kako dobro poznate zgodovino hamburgerja?

Američani naj bi za hamburgerje na leto zapravili okoli 134 milijard dolarjev, predvsem zaradi tega, ker gre za obrok, ki ga je enostavno pojesti stoje ali na poti, pa so postali globalno priljubljeni.

Več
Image Description
31 Julij 2019

Ribe niso meso! Pa je res tako?

Kot prvo se bomo vprašali, če ribe sploh so meso. Dandanes kroži veliko različnih mnenj o tem kako uvrstiti ribe, ko pride do prehrane in prehrambenih navad.

Več
Image Description
24 April 2019

Nasveti za bodoče mojstre žara

Kakšne so osnove peke na žaru? Katere so najpogostejše napake in kako se jim izogniti? Kako izbrati pravo meso, vredno vašega časa?

Več
Image Description
27 Marec 2019

Proizvodnja mesa v današnjem času

Proizvodnja mesa je izjemno delikatna. Kakšna so pravila in predpisi v proizvodnji? Se jih držijo čisto vsi? Kakšni morajo biti izdelki, ki pridejo v promet?

Več
Image Description
27 Februar 2019

Kateri je najboljši vir beljakovin?

Vsem je znano, da so beljakovine ena najpomembnejših snovi za rast in razvoj ter življenje na splošno. Uživamo jih vsakodnevno iz več raznolikih virov.Več